BALIKESİR GÖNEN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ROBOTİK KODLAMA İLE MATEMATİK KAYGISI NASIL YENİLİR?

ROBOTİK KODLAMA İLE MATEMATİK KAYGISI NASIL YENİLİR?

 

Ülke genelinde yapılan sınavlarda üst sıralarda yer edinen Balıkesir'in 20 ilçesi arasında her daim yukarıda yer almayı başaran Gönen, eğitimin niteliğini artırmak adına proje tabanlı çalışmalarına hızla devam ediyor.

 

21. yüzyılın dünyasında gelişen teknoloji ile birlikte öğrencilerin öğrenme biçimleri değişiyor. Benzer şekilde öğretmenlerin de öğretmek adına kullandıkları ders araç ve gereçleri de çeşitlilik gösteriyor. Eskinin kara tahtasının ve tebeşirinin yerini bugün akıllı tahtalar ve tabletler aldılar. Öğretmenler de bu teknolojik araçları öğretme süreçlerine aktif bir şekilde sokarak öğrencilerinin kazanımlarını azami seviyelere çıkarma çabasındalar.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde görev yapmakta olan bir grup akademisyen buna benzer bir teknoloji kullanımını, öğrencilerin matematik kaygılarını en az indirmek düşüncesiyle yola çıkarak Avrupa çapında bir ağı olan bir Erasmus+ Projesine dahil oldular. Proje başvurusunda en yüksek puanı alarak 142.810 Euro bütçe ile desteklenmeye değer görülen projenin uygulayıcıları Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hasan ARSLAN, Prof. Dr. Mehmet Kaan DEMİR, Doç. Dr. Muzaffer ÖZDEMİR ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ABALI ÖZTÜRK projenin bir toplantısını da Gönen'de görev yapan sınıf öğretmenleri ile gerçekleştirdiler.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü MEBBİS Yöneticisi İsmail ALTINTAŞ koordinesinde, ilçemizde görev yapan sınıf öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin ERBAY yaptı. Erbay konuşmasında Ortaöğretime ve Yükseköğretime geçiş sınavlarındaki ders ortalamalarına değinerek, matematik dersi özelinde var olan olumsuz durumu sayılarla gözler önüne serdi.

 

Online olarak gerçekleştirilen toplantıda Prof. Dr. Hasan ARSLAN, projenin genel tanıtımını yaparken, Doç . Dr. Muzaffer ÖZDEMİR robotik uygulamalar ve eğitime katkıları konusunda sınıf öğretmenlerini bilgilendirdi. Prof. Dr. Mehmet Kaan DEMİR ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ABALI ÖZTÜRK, matematik dersi için öğrenci kaygıları ve bu kaygılarla nasıl baş edileceği üzerinde durdular.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Dünya genelinde yaşanan pandemi süreci eğitim alışkanlıklarımızda olduğu gibi toplantı ve seminer alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Bizler öğrencilerimizle iletişimimizi sağladığımız online araçları artık toplantılarımız ve seminerlerimiz için de kullanıyoruz. Online araçlar üzerinden yaptığımız çalışmalar ile öğretmenlerimizin bu süreci mesleki anlamda en fazla fayda ile aşmalarını umut ediyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üniversiteler ile yaptığımız işbirlikleri ile öğretmenlerimizin ve eğitim yöneticilerimizin beşeri sermayelerini artırmalarını diliyor, Gönen'in ve ülkemizin geleceğinin çok daha iyi koşullara sahip olacağını umut ediyoruz." denildi.

 

 

Kurtuluş Mah. Yılmaz Yücetürk Cad. No 1/B 10900 Gönen BALIKESİR - 0 266 762 39 97, 0 266 762 53 68

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.